Uneori, brățările pe care le purtăm au în spatele lor povești

Acum două zile vedeam cum se îndreaptă înspre șezlonguri un bărbat și o fetiță sfioasă, puțin întristată, poate doar îngândurată sau pur și simplu obosită. Fetița era cu tatăl ei, aveam să aflu când au venit la noi, iar împreună vindeau brățările confecționate de către ea cu dibăcie, cu atenție, în culorii vii.

M-am uitat câteva clipe la cutia în care își ținea brățările, erau și pentru mâna, și pentru picior și nu știam ce să aleg, atât de frumos și atât de grijuliu create. Mi-a plăcut cel mai mult cea roșie, poate pentru că și costumul meu de baie din acea zi era roșu. Dar cel mai mult m-a emoționat sfiala fetiței, calmul cu care răspundea, răbdarea pe care o are confecționând brățări, faptul că acceptă să își ajute familia, umblând cu tatăl său pe plajă, într-o toropeală în care doar umbra îți poate fi salvator, cu soarele adâncit în cer, revărsându-și ploaia de raze.

Nici nu știu dacă e minunat, dacă e trist, e totuși înduioșător și, de îndată ce a plecat de lângă noi, m-am gândit că poate acum nu e ușor pentru ea, pentru ei, cine știe care o fi povestea din spatele vieții lor, dar sper să îi dispară ceea ce văzusem inițial pe chip și să îi apără un zâmbet larg și senin. La fel și pentru tatăl său, pentru că mi-a plăcut felul în care a rostit „brățări facute de fetița mea”.

Sper ca viața să fie blândă pentru amândoi, pentru mama ei (despre ea nu știu nimic, dar sper sa fie acolo, lângă ei, așteptându-i cu iubire după câteva ore în care au umblat prin soare vânzând brățări). Iar un alt lucru pe care l-am apreciat la tatăl fetiței, e faptul că a însoțit-o pe plajă, nu a lăsat-o singură, de izbeliște, spunându-i să le vândă și să vină cu bani acasă. Era acolo, lângă ea, rostind cu blândețe că brățările sunt făcute de fetița lui.

Brățările
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Amintiri

Cum știi că vine toamna?

cum știi că vine toamna?te duci într-un muzeu. într-un oraș total necunoscut. nu-i știi străzile și nici mirosul. habar nu ai cum îi arată intersecțiile

Citește mai mult »

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.