O șosea goală, miei zburdalnici în sânul naturii și un drum spre mare

O șosea aproape goală, din când în când câteva mașini care nu se grăbesc, pare că n-ar merge nicăieri, doar roțile lor alunecă pe porțiuni încinse de asfalt. Bucăți de pământ de pe care a fost culeasă secară pentru pâine proaspătă, pe care s-o apuci aburindă din cuptor fără să știi de unde a apărut și cum arată locurile în care a crescut. Treci pe lângă și parcă încă îi simți mirosul, știi că de acolo poate urmează să te înfrupți hulpav când ți se va face foame.

Undeva se zărește și fân cosit, aproape uscat, fierbinte de la atâta soare care se revarsă asupra lui. Ești deasupra lucrurilor pe care le vezi și te gândești că uneori e bine și frumos să fii deasupra, la înălțime și să vezi lucrurile de acolo, pentru că par altfel. Pare-mi-se că soarele îmi ajunge mai repede pe picioare, pe ochi, pe buze, mă cuprinde mai bine, mă încălzește și mă face să-mi mijesc ochii ca să înțeleg ce se întâmplă în jur. Și sunt mai aproape de cer, de câțiva nori în formă de fluturi și păsări. Unul dintre ei și-ar lua zborul cu aripi adânci și imense, poate e un avion.

Autobuzul merge domol, uneori atinge crengile lungi și verzi ale copacilor care dansează cu vântul, se clatină aducând umbra, vor să ademenească norii deasupra lor. Pe partea stângă, pe o porțiune imensă de verdeață, de iarbă cosită, al cărui miros se simte de la o distanță atât de mică încât poți întinde un deget și-apoi prinzi în pumni mireasma, zăbovesc la umbră miei albi și zburdalnici. Se opresc puțin când văd ditamai autobuzul trecând pe lângă ei, apoi, de parcă au uitat, își continuă joaca.

– Mergem spre mare, spui? Eu aș rămâne puțin aici, sub cer, prin iarbă…

O șosea goală, miei zburdalnici în sânul naturii și un drum spre mare
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Amintiri

Cum știi că vine toamna?

cum știi că vine toamna?te duci într-un muzeu. într-un oraș total necunoscut. nu-i știi străzile și nici mirosul. habar nu ai cum îi arată intersecțiile

Citește mai mult »

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.