Niciun anotimp nu e mai colorat decât toamna: orice ținută zilnică poate purta amprenta ei!

Am perceput mereu toamna ca pe un anotimp al înnoirii. Nu, nu e ca atunci când sosește primăvară și natura renaște, totul e nou, fraged și proaspăt în jur. Ci ca în acele momente când din verde crud și înțepător, frunzele devin roșiatice, galbene, arămii, când se desprind diafan de pe crengi și pendulează în aer un zbor letargic, fără cusur, așezându-se pe jos în zeci de foșnete. Ca în clipele acelea când încă eram la școală, în special în clasele mai mici, și știam că începe școala, așa că măcar o ținută din cele zilnice se înnoia odată cu sosirea toamnei și abia așteptam să port pardesiul cel nou și roșu în prima zi de școală.

Goana aceea după rechizite. Caiete, cărți noi. Ghiozdan nou. Și nu numai atât: uniformă nouă, haine călduroase, colorate și proaspăt cumpărate.

Timpul a trecut, eu nu mai sunt elevă, ci studentă, dar și acum, când se apropie toamna, nu numai că îmi amintesc de foșnetul acelor zile, ci vreau să le retrăiesc cumva. Fiindcă erau o sumedenie de emoții acolo, un nou început, gânduri, speranțe și nerăbdarea aceea febrilă de a îmbrăca haine noi în prima zi de școală. Așa că, pe la sfârșitul verii, privesc cu jind înspre paltoanele roșii și galbene, înspre ghetele colorate, înspre rochiile mai groase, cu mânecă lungă.

Încă mă simt ca un copil care se bucură de tot ceea ce e nou. Încă port în suflet amintirea primelor zile de școală, nerăbdarea de atunci și dorința de a avea haine noi.

Așadar, ca să nu uit senzațiile acelea veridice și inocente, ca să îmi bucur copilul din mine care tânjește încă după amintirea toamnei care lua naștere la începutul școlii, căci până nu sosea prima zi de școală încă mi se părea că-i vară, îmi reînnoiesc garderoba odată cu primele frunze ce-mi foșnesc sub tălpi.

Anul acesta e puțin diferit, pentru că, față de celelalte anotimpuri trecute, am decis să fac un pact cu toamna: ea îmi împrumută din culorile sale, mă îmbrac în ocru, arămiu, cărămiziu, bordo, eu îi scriu poezii și beau ceaiuri aromate în cinstea ei, o binecuvântez pentru atât de multă culoare ce poartă în sine, pentru atât de multă forță, pentru că transformă natura în ceva care pare static, dar, de fapt, e plin de trăire.

Așadar, ținutele de anul acesta, așa cum vă scriam mai sus, vor fi cele mai tomnatice și mai pline de culoare de până acum.

Answear.ro îmi este de real folos, fiindcă datorită varietății de haine și accesorii pe care o are, îmi pot crea în fiecare zi o nouă ținută, mă pot simți feminină și, în același timp, respect pactul pe care am ales să-l fac cu toamna.

Și cum imediat se apropie ziua mea, fiindcă nu numai că închei pacturi nescrise cu toamna, ci semnez și contracte, și un certificat de naștere care să demonstreze că e între mine și ea ceva tainic și colorat, mi-am creat o ținută pe care să o port atunci și nu numai, și în restul zilelor de toamnă. O ținută care include 7 articole ce nu pot lipsi toamna din vestimentația mea.

Așadar, n-ar fi posibilă o ținută de toamnă fără o pereche de blugi Patrizia Pepe – negri, simpli, cu talie înaltă, extrem de comozi, mulați (fiind mai mică de statură, mă avantajează, adesea, hainele mai strâmte, blugii mai mulați). Pe lângă că îi pot asorta ușor la orice, îmi conferă o ușoară notă de eleganță și mă determină să mă simt feminină și încrezătoare când îi îmbrac.

sursă foto: answear.ro
În ceea ce privește a doua piesă vestimentară, oscilam între un pulover călduros, comod și colorat și între o bluză elegantă. Apoi mi-am zis: toamna include, într-adevăr, ținute cât mai confortabile și mai pufoase, dar asta nu înseamnă că o cămașă sau o bluză elegantă nu e o idee bună, fiindcă pot fi la fel de comode. M-am uitat cu atenție la bluzele celor de la answear.ro și mi-am ales una superbă, de la Vero Moda, confecționată dintr-o țesătură netedă, cu guler și cu încrețituri decorative. Recunosc, am fost îndrăzneață, fiindcă are o culoare mai deosebită, măsliniu deschis, parcă poartă în ea toamna cu freamătul ei de culori și mă determină să mă simt tomnatică și elegantă. Mi-o voi așeza ușor în pantaloni și mă voi bucura de aspectul pe care mi-l conferă atunci când o port.
sursă foto: answear.ro

 

Apoi, ca să îmi completez vestimentația, mi-am găsit o curea simplă, neagră, confecționată din piele naturală, de la brandul Lauren Ralph Lauren. Mi se pare că o curea îmi avantajează talia și e un accesoriu care îmi pune în valoare vestimentația. Așadar, cum ar putea să lipsească din ținuta-mi tomnatică fix o curea?
sursă foto: answear.ro
Să nu uităm de botine! Mi-am ales o pereche de botine Tommy Hilfiger din piele naturală, de culoare maro, decorate cu niște umbre ușoare care le oferă autenticitate și stil, cu un toc confortabil, stabil, de 9 cm. Le-am asortat în special cu bluza și culoarea aleasă mă face să mă simt atât de bine! Doar privesc înspre maroul acela tomnatic și simt că aparțin în întregime toamnei, cu tot ceea ce conține ea, trăiri, schimbări, nuanțe.
sursă foto: answear.ro

Și oare ce ar însemna o ținută de toamnă potrivită dacă nu ar exista paltoanele? Știți și voi, paltoanele acelea călduroase, mai lungi sau mai scurte, negre, roșii, galbene, cărămizii, în funcție de ceea ce culoare doriți, cu modele diferite, care se potrivesc aproape oricărei ținute de toamnă. Eu mi-am ales unul negru, confecționat dintr-un material neted, ușor izolat, cu o curea în talie și buzunare oblice. Îmi plac extrem de mult cele colorate, mi se potrivesc și au mai multă toamnă în ele față de cele negre, dar am ales paltonul de la Only pentru că e destul de simplu și se potrivește cu botinele și cu bluza. Evident, poate fi purtat și descheiat, astfel încât să iasă culoarea deosebită a bluzei în evidență.

sursă foto: answear.ro
Mi-am zis că o ținută de toamnă nu poate fi niciodată completă dacă nu include și o geantă. Așadar, am găsit o poșetă mică din colecția Guess Jeans, de purtat pe umăr. Și oare ce culoare aș fi putut alege? Evident, maro. Frunzele, ghetele, geanta îmi cântă în cor aceeași poveste: cea a culorii maro.
sursă foto: answear.ro

Și, nu în ultimul rând, îmi sunt extrem de dragi eșarfele și cred că pot completa într-un mod minunat o ținută tomnatică. Am ales una de la Moschino, pe care o pot purta în două feluri: ori o voi lega de geantă astfel încât să se completeze reciproc, ori mi-o voi așeza în jurul gâtului. E o eșarfă cu negru și un fel de ocru, mi s-a părut că se îmbină potrivit cu celelalte piese vestimentare.

sursă foto: answear.ro
sursă foto: answear.ro
Acum, că mi-am ales cele șapte piese vestimentare absolut indispensabile din ținuta mea de toamnă, pot să plec în căutarea frunzelor, să le simt melodia foșnindu-mi sub tălpi, să împrumut de la toamnă nu numai culorile, ci și trăirile, puterea de a transforma totul, poemul copacilor care își scutură crengile și rămân goi, aroma dulce-acrișoară a viilor și parfumul strugurilor.

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020.

Ținută tomnatică
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.