Moș Nicolae poate sosi la orice vârstă, atât timp cât mai rămâne în noi doar o naivă amintire și un fulg de credință

Cine spune că timpul trece și odată cu el se îngustează fericirile, nerăbdarea, emoția? Poate că inimile rănite și triste cred asta. Dar și acolo, sunt sigură, se află încă fărâme de emoție neconsumată.

Amintirile și trăirile se construiesc prin intermediul ființelor și cu ajutorul unui soi de iubire ce mai întâi ți-e întruchipat în tine însuți și apoi e trimis în lume. Mirosul de portocale și clementine ce învăluie încăperile se inhalează încă din necuprinsul vânt al iernii.

Iar Moș Nicolae poate sosi la orice vârstă, atât timp cât mai rămâne în noi doar o naivă amintire și un fulg de credință. Nu-i la fel de ușor să crezi în magie și în bunătate odată ce nu mai ești copil, dar când vezi cum dulciurile te așteaptă agățate în ciorapul cu ren, cum nerăbdarea nu-i nici mai mare, dar nici mai mică decât atunci când erai mic, îți lași deoparte fricile față de lume și cauți cu febrilitate și cu emoție înăuntru, îți sclipesc ochii și simți cum corpul îți este învăluit de dorința de a descoperi tot ce e ascuns acolo.

Ne-am întâlnit amândoi cu Moș Nicolae pe străzi. Nu știu cum se face, dar am ieșit în momente diferite din casă și nici când ne-am întors nu ne-am sincronizat, însă fiecare dintre noi, în drumul lui, a găsit calea spre copilăria-i cu cadre veșnicite în retina memoriei, în care ghetele se lustruiau sârguincios și Moșul presăra în ele magie.

Ne-am presărat unul altuia magie în ciorapii cu reni și ne-am bucurat copilărește, cu zâmbete și mulțumiri, cu râsete și cu sufletele care ne-au țâșnit din epavele amintirilor din copilărie.

Și încă o dată, pentru a nu știu câta oară de când mă știu și de când țin minte serile de Moș Nicolae, mă simt copil și port pe chip și în inimă nu numai emoțiile și bucuriile acestui moment, ci și senzația că există ceva în lumea în care trăiesc care împrăștie magie și iubire. Mai târziu, adică destul de curând, am înțeles că oamenii fac de obicei asta, adică acel ceva din lume e omul. Nu toți, ori cel puțin nu toți pot să facă acest lucru și poate că nici ei nu știu ce e magia, dar sper să existe pentru fiecare un om care să știe cum să-și culeagă magia și iubirea din sinele propriu și să o răsfrângă mai apoi către altcineva, în zecile de feluri posibile.

Moș Nicolae
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Amintiri

Cum știi că vine toamna?

cum știi că vine toamna?te duci într-un muzeu. într-un oraș total necunoscut. nu-i știi străzile și nici mirosul. habar nu ai cum îi arată intersecțiile

Citește mai mult »

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.