Începuturi

images

Mie îmi plac începuturile. Îmi dau încredere, speranță.

Cât de frumoasă îmi pare cifra 1. Trecerea timpului mă aseamănă cu copilul care eram, care se uită mirat spre ceea ce cuprindea cu privirea și întreaba buimac: „o fi adevărat?”. Iar calendarul îmi confirma: „Da, este adevărat. Astăzi este întâi. Întâi de lună. Întâi de anotimp. Întâi de an. Întâi de fulgi și frig. Întâi de soare. Întâi de școală. Întâi de prietenie. Întâi de iubire. Chiar azi.”

Pentru mine, cel mai frumos început e acela de vară. Când simt aromă de vacanță. Când gust din fericire și ridic mâinile spre soare, rugându-l să mi le atingă, să mi le mângâie cu căldura lui. Atunci încep să mă simt subjugată de bucuria verii, de extazul începutului.

N-am fost niciodată încântată de început de toamnă. Până acum. Mă uit  indecisă în calendar, îl privesc cu emoție. Îl rog să mai lase puțin din vară, dacă nu vrea calendaristic, măcar în natură. Îi spun că în clipa aceasta îmi place toamna. Știu că începutul ei îmi aduce începutul unui sfârșit. Sfârșitul  de acum 2 luni, acela al gimnaziului, la care privesc încă cu dor, și început de liceu. Cum să nu te satisfacă inițierea pe un nou drum? Acela al începutului de liceu… alți pași, alt drum, altă școală, alte gânduri și dorințe.

Cât de frumos e și începutul unei prietenii. Primele întrebări care se iscă, primele dezvăluiri, primele plimbări, primele secrete dezvăluite, cu rugămintea de rigoare („te rog să nu mai spui la nimeni”), primele râsete, prima îmbrățișare.

…sau întâia iubire. Debutul fluturașilor în stomac, a întrebărilor fără răspuns, a primei întâlniri, a primei mâini întinse, a primei îmbrățișări, a primului sărut, a primelor certuri, a primului mesaj și a primelor gelozii.

Cât de frumoase sunt începuturile. Cât de frumos a început lumea. Cât de frumos încep să crească copiii, florile, copacii. Cât de frumos vine primăvara. Cât de frumoasă e prima ninsoare. Cât e de frumos să începi să fii fericit. Cât e de frumos să începi să ierți.

Și cât de frumos e să începi să iubești începuturile.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.