Idee de reconectare cu natura: un picnic la distanță

Se ia o bucată de zi cu soare, fără nici măcar un strop de ploaie, eventual cu puțin vânt, dar așa, cât să trezească înăuntrul tău câțiva fiori de aer proaspăt și aproape văratic. Poate niște nori mai gri din când în când, dar nu foarte gri, ci potriviți. Ei bine, având toate astea la îndemână, se pleacă la picnic.

Cam așa s-a desfășurat sâmbăta trecută la noi: ne-am pornit să alergăm în pădure, ne-am scos măștile de pe față când am ajuns printre copacii de-un verde amețitor de intens, din înaltul cărora se-auzea cântec de păsărele și, dintr-odată, ne-am hotărât să facem picnic. Am revenit spre casă semialergând, mai mult mergând – de fapt, sinceră să fiu, alergatul din acea zi la mine a fost mai mult mers, nici nu mai știam când alergasem ultima dată, de mult timp, oricum. Ne-am făcut cumpărăturile și-am purces să facem pregătirile.

Pe lângă soarele lipsit de ploaie și de cerul dacă nu se poate complet senin, atunci semi, mai aveți nevoie de (evident, fiecare își poate gândi propriul picnic în funcție de preferințe, posibilități, loc etc.):

 • o caserolă cu legume, noi aici am pus: roșii zemoase, dulci, tăiate felii, bucăți de castravete, măsline negre fără sâmburi (noi suntem topiți după ele, le-am mânca oricând, sub orice formă, la mic dejun, prânz și cină) și, chiar dacă nu e tocmai legumă, ci fruct, un avocado foarte bine copt, moale și gustos, feliat
 • o caserolă cu fructe, ce conținea căpșuni dulci, struguri rose și mai dulci și zemoși, caise nu foarte coapte și nici foarte gustoase
 • o caserolă cu sandvișuri, ale noastre au fost simple, cu șuncă și cașcaval, nimic complicat
 • nu în ultimul rând, o limonadă foarte gustoasă și sănătoasă, pe care v-o recomand să o faceți, rețeta o pun mai jos
 • evident, șervețele umede, dezinfectant
 • o pătură
 • un loc liniștit, în aer liber, unde, chiar dacă sunt persoane în jur, se păstrează distanța și fiecare stă singur sau cu grupul lui. Locația noastră a fost undeva într-o pădure, într-o porțiune unde nu prea sunt copaci, poți sta pe iarbă și admira peisajul din față, din spate și din jur, e minunat locul și te încarci cu atât de multă natură.

Pentru o limonadă (2 persoane) aveți nevoie de:

 • 2 lămâi
 • un grapefruit
 • căpșuni (în funcție de gust, noi am pus o caserolă)
 • o lingură de zahăr/miere

Se curăță lămâia de coajă și de sâmburi, se pune la storcător, se adaugă grapefruit-ul curățat și apoi căpșunile, toate făcute la storcător. Se amestecă bine conținutul, se adaugă mierea/zahărul, în funcție de gust, și gata!

Am făcut și varianta fără grapefruit, când adaugi grapefruit se simt mai puțin căpșunile și mai mult grapefruit-ul, dar oricum, ambele variante sunt la fel de acre și bune.

Mie una mi s-a părut o idee bună pentru a face ceva mai diferit, având în vedere că stăm de multă vreme în casă și simțim deseori nevoia să ne reconectăm cu natura și să inspirăm, expirăm aer curat. Așadar, am ales un loc în care am putut păstra distanța socială, unde ne-am putut bucura de peisaj și de ceea ce are mai frumos un sfârșit de primăvară înăuntrul său: verde clar, crud, proaspăt, miros de liliac, de soc, glasuri de păsări și vânt ocrotitor.

 

Picnic
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

11 răspunsuri

  1. Să știi că și eu am aceeași senzație, faptul că statul în casă m-a făcut să apreciez și să mă bucur mai mult de lucrurile simple. E minunat asta!

 1. Vai ce fain. Am vazut si pozele de pe Insta. Arata demential picnicul vostru. Si noi am mers de cateva ori de acum dupa carantina la picnic si in drumetii si am luat tot felul de nebunii sanatoase si facute in casa cu noi. Chiar alaltaieri am facut saratele si o prajitura pufoasa cu lamaie si fragute proaspete gasite de noi aici. Sunt atat de recunoscatoare pentru vremea buna, pentru natura si pentru faptul ca ne-au lasat sa iesim mai mult timp afara. 🙂

  1. Yamy, ce bine sună bunătățile voastre, mai ales prăjitura cu lămâie! Și eu sunt recunoscătoare pentru că avem ocazia acum să ieșim mai des, că e atât de frumos afară, mi s-a părut destul de dificilă toată perioada de izolare, simțeam nevoia de aer, de natură.

 2. Este cea mai frumoasă metodă de relaxare şi reconectare cu natura! Adesea mergem şi noi la picnic la marginea pădurii şi ne simțim minunat! Este activitatea noastră preferată!

 3. M-am obișnuit să îmi iau cu mine caserole cu mâncare când plec mai departe de 100km de oraș, sau dacă merg în diverse drumeții.
  Recent m-am plimbat un pic prin pădure (e aproape de casă) și am fost atât de mulțumită de liniștea oferită!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.