Idee de omletă simplă și gustoasă la cuptor

De când sunt studentă am descoperit că îmi place foarte mult să încerc să fac diferite combinații de mâncăruri, să testez, să amestec ingrediente. Am făcut și lucruri mai complicate, dar, de asemenea, am încercat să caut și rețete cât mai simple și mai rapide, fiindcă în studenție timpul e scurt și cărțile mă așteaptă pe rafturi cu priviri înduioșătoare. Iar rețeta aceasta de omletă vă asigur că e dintre acele tipuri de mâncăruri ușoare și rapide de făcut.

Cum nu vrem să murim de foame și fiindcă nici cantinele pentru studenți n-au mai fost deschise în perioada asta – cu toate că ultima dată când am mâncat la cantină, la facultate, a fost sesiunea trecută – am învățat să fac lucruri pe care nu aș fi crezut că voi ști și mi se păreau uluitor de grele. Ei bine, am descoperit că nu e așa greu să faci o ciorbă, între timp.

Așadar, rețeta e potrivită pentru zile cu multe treburi de făcut, e o rețetă pe care eu am făcut-o a doua oară până acum pentru cină.

Pentru două persoane, veți avea nevoie de:

  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat, condiment (am uitat să pun ieri, când am făcut a doua oară)
  • parmezan în funcție de gust (prima oară când am făcut am pus telemea – rasă sau bucățele, dar nu e obligatorie brânza, e la fel de gustoasă și fără)
  • legume congelate (de care vreți, sunt de mai multe feluri, de la mai multe mărci, eu am luat de la Edenia ceva cu porumb, mazăre, păstăi și morcovi)
  • puțin lapte (la fel, nu e obligatoriu, ieri când am făcut nu am pus deloc)
  • puțin unt pe hârtia de copt

Se bat ouăle cu praful de sare, se pun piperul și busuiocul în funcție de gust. Se adaugă laptele, se amestecă, apoi brânza. Se pun legumele în compoziție – ele pot fi decongelate sau, eventual, trase puțin în tigaie, în unt.

Ingredientele sunt la alegerea fiecăruia, nu e o rețetă fixă, se pot schimba ușor și iese la fel de bună oricum. Se pune hârtia de copt, se adaugă puțin unt pe fund, compoziția deasupra. Se încălzește cuptorul la 180 de grade și trebuie lăsată pentru 15 min la cuptor.

Această omletă se poate servi cu salată, cu roșii simple, cu castraveți. E gustoasă, pufoasă, hrănitoare.

Mai jos e omleta făcută ieri, fără busuioc și lapte, cu parmezan și alte legume:

Iar asta e cea pe care am făcut-o prima oară, unde am adăugat lapte, busuioc și telemea în plus față de cea de ieri, plus alte legume pe care le aveam în casă, congelate – morcovi, broccoli, mazăre:

P.S. Nu e un blog dedicat gătitului și rețetelor, cu toate că, printre alte articole, cu siguranță o să mai postez rețete și o să vă mai spun ce am mai încercat nou. Mi s-a părut amuzant acum câteva zile faptul că o persoană mi-a spus că a încercat rețeta limonadei, pusă aici și mi-a spus să mai pun și alte rețete.

Omletă la cuptor
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.