Dragul meu, vor mai trece ani până te voi cunoaște, dar pot deja să mă gândesc la tine

Dragul meu,

Vor mai trece ani până te voi cunoaște. Nici nu-mi pot contura înăuntrul minții cum vei arăta,

Habar nu am ce culoare o să-ți aibă părul și nici ochii, dacă vei fi fetiță sau băiat,

Nu știu cum îți va răsuna glasul când mă vei striga „mama” și încă nu îmi pot imagina ce voi simți atunci când o vei face,

Dar sigur vor fi o sumedenie de emoții și de trăiri, sigur te voi privi cu dragoste și cu nesaț și mă voi minuna de tine,

Sigur îți voi săruta fruntea și obrajii duios, sigur te voi ține în brațe, la piept, atât cât tu îmi vei cere, atât cât vei avea nevoie.

Mă întreb cum o fi când o să-ți simt piciorușele imprimate pe pielea mea, cum va fi să știu că ești acolo, că ne despart bucăți de carne și de epidermă,

Că ești atât de aproape de inima mea, mai aproape decât aș fi fost eu vreodată,

Între tine și inima pe care o am în piept va fi întotdeauna ceva ce nu aș putea să transpun niciodată în cuvinte,

Eu nu mi-am auzit inima și n-am simțit-o atât de acut, dar tu, acolo, dedesubtul ei, știi ce formă are inima mea și cum se-aude, ce sunete scoate, cât e de pătimașă și cât iubire se naște acolo, între inimile noastre.

Dar n-o să putem lăsa niciodată lucrurile doar așa, oricât de poetic ar părea,

Desigur că mama o să-ți scrie poezii și povești și o să-ți citească în fiecare seară,

Fii convins că mult din ce voi scrie după ce te voi avea și vei fi al meu va fi despre tine, despre iubirea ce ți-o port, iubirea ce se va naște încă dinainte să te văd și să te simt,

Dar, la un moment dat, după extazul veștii că te-ai cubărit diafan înăuntrul meu, va trebui să-l iau pe tatăl tău de mână și să pornim în căutarea celor mai bune, mai utile, mai minunate lucruri pentru tine,

Iar asta nu va fi deloc un lucru ușor pentru noi.

Atunci cu siguranță voi citi foarte multe lucruri despre bebeluși, despre sarcină, îmi voi dori să-ți ofer nu numai iubire, fericire, o copilărie minunată, ci și lucruri materiale de care să te folosești sau cu ajutorul cărora să-ți ușurez viața sau să te protejez de ce poate fi rău.

Vom trece acum dincolo de poezie, de versuri, vreau să-ți scriu acum despre realitate, fiindcă sunt convinsă că vom trăi povești și poezii și ți le voi scrie pe toate, dar e important și ceea ce urmează să se întâmple în lume, în lumea noastră, atunci când tu o să apari.

Așadar, privesc retrospectiv, mă văd deja cu mâna pe burtică, mângâindu-te domol, în timp ce voi căuta pe internet detalii și informații legate de celulele stem din placentă, despre stocarea țesutului de cordon ombilical ca sursă de celule stem. Ia privește ce ușor am găsit, cât noroc avem de internet și de Google: aparent, cei de la Cord Blood Center fac asta de peste 14 ani de zile, mulți părinți din România au apelat la ei. Mi se pare minunat asta și mă bucură nespus ideea că pot să-ți ofer mai multă siguranță, în felul acesta știu că sănătatea ta va fi pe mâini bune. În timp ce ale tale celule stem vor fi păstrate în condiții de criogenie, tu vei crește mare, înconjurat de iubire, vei fi martorul propriei tale copilării, în care poveștile vor deveni reale, pentru că tu vei crede în ele și te vei juca, iar noi, părinții tăi, vom avea grijă să ne asigurăm că sănătatea ta e primordială pentru noi.

Vreau să-ți mai zic ceva despre cordonul ombilical care ne va lega. Nu numai că ne vom simți mai apropiați unul de celălalt în felul ăsta, nu numai că va fi liantul dintre noi și că prin intermediul lui (și al placentei) îți voi oferi nutrienții necesari, dar se pot recolta și celule din sângele ombilical, ceea ce e atât de liniștitor, doar gândește-te, ceva care ne leagă atunci când ești o bucată de vis înăuntrul meu va putea, la un moment dat, să constituie o șansă în plus pentru tine, ceva care te va face să fii bine, ceva care să-ți promită că vei fi sănătos.

De asemenea, în căutările mele pe care tocmai le întreprind, pentru că ți-am zis, îmi doresc să aflu cât mai multe, am mai citit un lucru interesant, și anume despre recoltarea placentei. Aparent, dragul meu, placenta va putea fi recoltată în momentul nașterii, o vom putea stoca ca sursă de celule stem, cei de la Cord Blood Center afirmă că aceasta „ar putea fi valorificată ca o sursă inestimabilă de celule stem cu un vast potențial de aplicabilitate terapeutică”. Nu e minunat, micuțule? Mă bucur că am șansa să îți ofer asta, că te vei naște într-o lume în care la dispoziția ta vor fi atâtea oportunități, iar noi, părinții tăi, vom încerca să-ți oferim tot ceea ce ai nevoie, mai ales atunci când vine vorba de sănătatea și siguranța ta.

Apropo de siguranță (da, observ că ești de acord cu ceea ce-ți scriu, tocmai ți-am simțit mânuța, o fi fost o mângâiere mai dureroasă asta, dar te simt atât de bine, dragul meu, îți mulțumesc că mă faci conștientă de prezența ta), un al doilea lucru pe care îl consider imperios necesar pentru tine e scaunul auto. Nu voi fi niciodată de acord să stai pe bancheta din spate fără să fii în scaunul tău, într-o poziție corespunzătoare, în sens invers sensului de mers, legat cu centura de siguranță. Nu voi permite sub nicio formă să nu fii în scaunul tău atunci când mergem cu mașină, nici măcar dacă drumul va dura doar 3 minute. Nici prin gând nu vreau să-mi treacă o nenorocire, așa că voi face tot posibilul să previn răul și îți voi cumpăra un scaun auto comod, albastru, roz, roșu, galben – nu știu încă precis culoarea, dar îți promit că va fi cât mai colorat și mai prietenos cu tine, dar și foarte sigur, adaptat înălțimii și greutății tale.

Minune mică, catifelată, plângăcioasă, numai bună de iubit și de privit, n-o să-ți promit că vei avea tot ceea ce îți vei dori din punct de vedere material. Poate n-o să primești întotdeauna cele mai scumpe sau cele mai la modă haine, poate n-o să ai mașină de la 18 ani, poate că n-o să ai întotdeauna cel mai scump telefon și nici nu îl vei schimba anual. Știu că vreau să te fac să înțelegi cât de importante sunt și celelalte lucruri pe care le primești, grija noastră necondiționată, iubirea nemărginită, sprijinul moral, afectiv, felul în care am încercat să-ți oferim cea mai bună educație, modul în care ne dorim să-ți susținem visurile și dorințele. Dar, în același timp, sunt pe deplin conștientă că în ceea ce privește creșterea ta armonioasă, nu e vorba numai despre iubire, despre înțelegere și educație, deși sunt cu adevărat importante și acestea.

Așadar, am decis să deschidem un cont de economii. Acolo vom strânge, până vei împlini 18 ani, o anumită sumă de bani. Ți-i vom oferi și tu vei alege ceea ce vei vrea să faci cu ei: fie că vei dori să îi strângi și să îi te bucuri de ei mai târziu, fie că pur și simplu te decizi că atunci e timpul să colinzi lumea și să vezi ce parte nevăzută din tine poți descoperi atunci când ai contact cu alte civilizații, alte lumi, alte culturi. Va fi alegerea ta, vor fi banii tăi, tu vei ști cel mai bine cum și în ce fel vei dori să-i cheltui. Sunt convinsă, însă, că-ți vor fi de real folos, oricum ai alege să te bucuri de ei.

Știu că atunci când te vei naște, vei avea nevoie să fiu acolo, lângă tine, să-mi simți mirosul, să te iau în brațe, să te protejez, să te trezești în toiul nopții plângând și eu să împart aceeași încăpere cu tine, să vin să te alin. Dar timpul va trece și lucrurile nu vor rămâne așa, deci trebuie să ne gândim și pe termen lung. Așadar, am decis să-ți decorăm propria cameră. Știi, e camera aceea destul de goală din casă, când am cumpărat apartamentul ne-am uitat unul la celălalt și ne-am zâmbit când am pătruns pe ușa acelei încăperi, fiindcă încă de pe atunci am știut că acolo va fi camera întâiului nostru născut. Iată-ne astăzi, căutăm un var potrivit, ne dorim să ai o cameră cât mai luminoasă, să fie o culoare cât mai vie, pentru că ești copil și ai nevoie să fii viu, liber, să ai aripi invizibile legate de mâini și să zbori oricând îți poftește inima.

De asemenea, ne informăm și în ceea ce privește un pătuț confortabil, stabil, cu o saltea comodă, dar cât mai tare, pentru că spatele tău are nevoie să stea drept. Mi-ar plăcea ca străbunicul tău să-ți facă pătuțul din lemn, să-l lăcuiască frumos, pentru că și mie, atunci când eram mică, bunicul (străbunicul tău) mi-a creat o băncuță pe care mă așezam deseori. De asemenea, vei avea lenejerii colorate, din material calitativ – bumbac, cu diferite imprimeuri pe ele.

Vom alege cu grijă mobila, va fi personalizată, deja am văzut un model de mobilă albă cu ursuleți și cu o minunată copilărie pe care o vei trăi acolo. Vei avea multe jucării în cameră, o masă de înfășat – pentru că îmi va fi mult mai ușor să-ți schimb pampersul acolo, multe poze pe pereți cu tine, cu noi și, pe parcursul timpului, sunt convinsă că se vor mai petrece destul de multe schimbări și aranjamente în camera ta.

Și, nu în ultimul rând, pentru că vor exista numeroase momente în care mă voi retrage în colțul meu de lume și voi scrie, în timp ce tu vei visa la propriul tău univers năstrușnic și inocent, am decis că ar fi necesar un monitor video-audio. Astfel, nu ar trebui să fug dintr-o cameră în alta doar ca să vad dacă te-ai trezit și să mă asigur că ești bine. Va fi suficient să mă uit la ecran, să-ți aud respirația, să te privesc și să știu că totul e în regulă. Astfel, cu siguranță aș putea fi mult mai productivă, imaginația mea s-ar răspândi în zeci de cuvinte și nu aș mai fi stresată, pentru că aș ști în orice moment dacă totul e în regulă cu tine.

Bebeluș din viitor, mama deja se gândește la tine,

Știe că te va iubi încă de când te vei cuibări înăuntrul său și că te va aștepta cu entuziasm și cu dor – îi va fi dor să te vadă și să te cunoască, chiar dacă n-a făcut-o niciodată până atunci,

Dar cine spune că dorul e doar despre prezență și despre cunoaștere,

Îți poate fi dor și în absență, fără să vezi, fără să simți, fără să cunoști,

Îți poate fi dor de o parte din tine care e acolo, respiră și trăiește,

O parte din tine care a creat cu o parte din tine o altă parte din voi.

Mama și tata speră că vei avea o copilărie minunată, înconjurată de povești și de magie,

Mai ales pentru că și ei vor împrăștia praf de stele și de iubire înspre tine, încercând să-ți ofere tot ce poate fi mai bun și mai valoros.

Cu dragoste nesfârșită,

Mama și Tata

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.

Vor mai trece ani până te voi cunoaște. Nici nu-mi pot contura înăuntrul minții cum vei arăta, dacă vei fi fetiță ori băiat. Dar mă pot gândi deja la tine, la viitorul tău.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.