Cheesecake cremos cu fructe, fără jeleu

Pentru că am fost întrebată care este rețeta, m-am gândit să o scriu aici. Sunt diferite rețete pe internet, cantitățile diferă, există și cheesecake pentru care necesită coacere, există și cheesecake cu jeleu. Eu prefer varianta cea mai simplă, adică cheesecake necopt, fără jeleu, doar cremos și răcoros, ornat cu fructe. Prima dată când am făcut, l-am ornat cu vișine pe care le-am amestecat cu zahăr, s-au însiropat foarte bine în cremă, a fost un gust dulce-acrișor. De data asta am preferat afinele, îmi plac foarte mult și a ieșit bun și așa, în general cheesecake-ul poate fi făcut cu orice fruct.

Pentru blat, veți avea nevoie de:

400 grame biscuiți digestivi

150 grame unt topit

Se fărămițează biscuiții foarte mărunt și apoi se amestecă cu untul fierbinte, topit. Se așază biscuiții amestecați foarte bine cu untul într-o tavă (e utilă o tavă detașabilă) și se nivelează. Apoi se pune la frigider pentru jumătate de oră, să se răcească.

Pentru cremă:

20 grame gelatină (recomand foile, nu praful pentru prăjituri, ar fi două plicuri de foi, dar mi-a ieșit bine și cu 10 grame doar)

300 ml apă rece (aproximativ), eu nu am nimerit bine cantitatea de apă, am pus vreo 500 ml, pentru că am combinat 10 grame gelatină (6 fâșii) cu 10 grame praf, praful nu prea s-a transformat în gelatină, dar foile da.

100 ml lapte fierbinte

600 grame cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia, dar poate fi folosită oricare)

200 ml frișcă neîndulcită

120 grame zahăr pudră (aici e vorba de gust, depinde cum preferați, mai dulce sau mai puțin dulce, menționez că iese dulce având cantitatea asta de zahăr, și biscuiții digestivi sunt dulci, cel puțin cei pe care i-am cumpărat eu)

După ce e gata gelatina, o amestecați cu 100 ml lapte fierbinte (nu clocotit). Apoi, amestecați cu un mixer mai întâi crema de brânză, adăugați zahărul. După ce sunt mixate împreună, se adaugă treptat frișca neîndulcită și în final, tot treptat, amestecul din lapte și gelatină. Se mixează până devine totul foarte cremos și fin.

Se ia blatul din frigider, se pune crema deasupra, se decorează în final cu ce fructe vreți (căpșuni, piersici, caise, afine, zmeură, vișine etc.) și lăsați la frigider câteva ore, daca rezistați chiar peste noapte, fiindcă, cu cât stă mai mult la frigider, cu atât devine mai bun, e mai gustos rece. Noi, evident, nu am rezistat, așa că l-am gustat după vreo două ore, dar a doua zi ne-a plăcut și mai mult.

Poftă bună! Mie mi se pare unul dintre cele mai simple deserturi de făcut, e răcoros și cremos, nu necesită coacere, e potrivit mai ales pentru veri călduroase și nu numai. Merită încercat! Și, cum spuneam și mai sus, există și varianta cu jeleu, se adaugă jeleu făcut din fructe deasupra cremei de brânză, iese ca și cum ar avea două straturi.

Cheesecake cremos cu fructe, fără coacere
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.