Miros de iubire pe mânile mele

Am întins ușor mâna spre tine în timp ce stăteam la câțiva zeci de centimetri distanță unul de altul. Uneori nu știu de ce mă îndepărtez fără să-mi dau seama. Alteori vreau să mă așez cât mai aproape de tine, de respirația ta, de brațele tale, de pielea ta.

De la aceeași distanță, mâna mea se apropia de tine și buzele tale se lipeau de ea. Mi-ai cuprins mâna în palmă și mi-ai sărutat-o. Apoi te-am văzut cum închizi ochii, îmi miroși pielea, iar îți apropii buzele de mâna mea și-apoi iar inspiri mirosul mâinii mele până în stratul cel mai adânc de epidermă, până la os.

– Ce miros are mâna mea? te întrebam în timp ce îți aplecai nasul din nou și din nou spre ea, cu ochii închiși, mângâindu-mi carnea.

Poate a căpșunile pe care de curând le-ai spălat și mi le-ai pus în palmă, aromate, reci și moi, m-am gândit. Poate a ceapă verde pe care am apucat-o cu mâinile din castron, pe furiș, înainte să te așezi la masă.

– Miroase a iubire, mi-ai zis, și mi-ai reamintit cât de mult îți place să miroși. Totul. Totul are în nările tale un miros. Și totul trebuite simțit de tine mai întâi olfactiv. Chiar dacă vezi, auzi și mângâi.

Spune-mi, ce miros are vântul? A ce miroase cafeaua pe care înainte s-o guști din cană, o inhalezi? Ce miros are prima gură de mâncare pe care mai întâi o duci spre nas și-apoi o cobori spre gură? Ce miros poartă în el timpul? Și în afară mâinilor, spune-mi, câte părți din mine mai emană miros de iubire?

Pentru că, sunt convinsă, oricât de bine m-aș cunoaște și oricâte aș ști despre mine, oricât m-aș descoperi și-aș face scufundări înăuntrul meu cu lupa, tu ai în tine mai multe părți din mirosul meu. Parfumuri din dulap care se așază pe piele după ce le pulverizez apăsându-le. Iubirea care mă învăluie în miresme. Cum îmi miros mâinile în timp ce îmi spui că mă iubești. Sau ce miros port în mine când mă înspiri și rostești doar atât: iubire.

Photo by Chelsea shapouri on Unsplash

 

mâinile miros a iubire
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.