La revedere, mare, îmi vei lipsi până ne vom revedea…

N-am știut niciodată cum să îmi iau rămas-bun de la mare. Totuși, am înțeles mereu că, atunci când plec de undeva, trebuie s-o fac, pentru că s-ar putea să nu mai mai întorc niciodată acolo. Și mereu mă uit la ea, la final, când zilele cu iz de valuri se scurtează și devin o plăpândă amintire, spunându-i nostalgic: La revedere, mare…


Mi s-a povestit că aveam 1 an și 8 luni când am văzut întâia dată marea. Nu știu ce simțiri s-au născut în clipele alea în interiorul meu, în timp ce eram la mare și, ca orice copil, mă bucuram cu toată ființa de apă și de soare.

Doar mi s-a povestit că, atunci când am fost adusă să îmi iau la revedere, în ultima zi acolo, priveam spre ea și, plângând, am știut să spun, stâlcit, La revedere, mare. Pentru că încă de pe atunci parcă înțelesesem că lăsăm părți din noi în momentele în care plecăm dintr-un loc în care am trăit, am iubit, am sperat, am fost fericiți sau pur și simplu am existat acolo, fie și pentru câteva zile.

Iar de la mare e tare dificil să-ți iei adio, deși în adâncul tău poate știi că nu e pentru totdeauna și te întorci. Dar ai de unde să fii sigur de asta? Ai certitudinea că oricum vei reveni și iar vei fi a mării, bucurându-te de valurile ei? De aceea ne întoarcem mereu spre mare în momentul în care plecăm, o privim neîncetat, încercam să ne-o conturăm înăuntrul inimii, așa cum avem în noi alte chipuri și locuri pe care vrem să le ținem pentru o veșnicie acolo, și încolțim în noi speranța reîntoarcerii. Dar dacă n-o s-o facem, dacă va mai dura ceva timp până ne vom revedea cu ea, măcar să știm că ultima dată am privit-o și cu inima, și cu ochii.

69538994_2643799868985514_8442736373319860224_o
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Amintiri

Cum știi că vine toamna?

cum știi că vine toamna?te duci într-un muzeu. într-un oraș total necunoscut. nu-i știi străzile și nici mirosul. habar nu ai cum îi arată intersecțiile

Citește mai mult »

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.