Fericirea la plic cu aromă persistentă de plante: ceaiurile Fares

Iată că a sosit vremea aceea de împletit visuri în fața ferestrelor aburite, așa cum se împleteau ciorapii în copilăriile unor vremuri apuse în amintire. Vremea aceea când afară-i frig și ceață, în casă e cald și liniște. Vremea când cănile dau pe dinafară de ceai aromat și gustos. Și ce poate fi mai bun decât ceaiurile Fares băute cu iarna pândindu-ne la ferestre?

Nu cred că sunt singura căreia ceaiurile îi amintesc de copilărie. Nu cred că doar eu resimt în nări amintirea duioasă a florilor de tei așezate deasupra dulapurilor ca să se usuce. Sunt convinsă că majoritatea dintre noi avem împăienjenite în amintirea papilelor gustative aromele ceaiurilor preferate.

Când am primit ceaiurile Fares spre testare, am rememorat serile în care eram copil și mi se turna ceaiul dintr-o cană în alta ca să se răcească și să reușesc să-l beau. Seri cu parfumul florilor de tei, de mușețel, care se împleteau cu dulceața mierii lichide și lipicioase și cu felii pufoase și gustoase de pâine cu unt.

Recunosc, nu e prima dată când mă bucur de produsele celor de la Fares, ba mai mult, am scris acum ceva vreme despre asta și am povestit despre felul în care îmi place să-mi las ceaiul să se răcească în cană, despre minunatul ceai de lavandă, atât de aromat și de persistent ca senzație, pe care l-am băut o vreme destul de îndelungată în amintirea serilor din copilărie, seri cu ceai și cu povești.

Am fost plăcut surprinsă când am primit cele 3 cutii de ceaiuri, primul impact fiind cel vizual: cutiile sunt colorate – portocaliu aprins, revigorant, roz suav, romantic, sensibil, verde viguros, au un design îndrăzneț, prietenos, îți fură pur și simplu privirea și crește în tine nerăbdarea de a afla ce se află dincolo de ambalaj.

Dincolo de aspect, combinațiile plantelor, aromele, felul în care se împletesc mirosurile și gusturile e absolut divin. Dar vă las pe voi să descoperiți asta, trebuie doar să mă credeți pe cuvânt și să le încercați!

Așadar, am privit ceva timp cutiile și nu am știut cu care dintre ceaiurile Fares să încep. Însă, ambalajul m-a salvat: pentru că eram stresată, pentru că aveam câteva sarcini de dus la îndeplinit pentru a doua zi la facultate, m-am decis să încerc ceaiul cu numele de Tihnă.

Ca ingrediente, e compus din flori de mușețel, arome naturale, frunze de rooibos, coji de lime, cuișoare, petale de trandafir 1%, ulei esențial de mandarine. Cum vă scriam și mai sus, mie florile de mușețel îmi amintesc de copilărie. Și ceaiul acesta mi-a scăldat în inimă un iz ușor de copil ce soarbe cu nesaț dintr-o băutură fierbinte și aromată. Și, printre filele cărților pentru facultate, m-am bucurat de tihna pe care am regăsit-o în mine în timp ce mă bucuram de gustul băuturii din mușețel și trandafir.

A doua încercare în ceea ce privește ceaiurile Fares a fost cel care poartă numele de Mireasmă. Îmi place foarte mult aroma busuiocului, dar nu m-aș fi gândit că poate avea un gust atât de bun și de persistent într-o băutură precum e ceaiul. Lămâia era deja un element nelipsit din ceai, de obicei obișnuiesc să îmi beau ceaiurile strecurând și câțiva stropi de lămâie, dar amestecul dintre busuioc și lămâie e atât de nou pentru mine, încât m-a fascinat ideea de a încerca o asemenea combinație.

Creat din ingrediente naturale, cum ar fi busuiocul, cojile de lămâie, frunze de rooibos, ulei esențial de lămâie, coji de lime, cuișoare, ceaiul ce poartă numele de Mireasmă e de neratat. Aromă ce îți va persista, cu siguranță, pe limbă, gust pe care nu pot să-l compar, liniște, bucurie și răsfăț la plic.

Și, nu în ultimul rând, ultimul, dar nu cel din urmă, e Vigoare. Sorb cu bucurie și cu emoție din el, îmi amintește de Crăciun, de copilărie, deopotrivă, e un gust jucăuș, o mireasmă de iarnă care încearcă să pătrundă prin ferestre, în timp ce în sobe trosnesc lemnele și pe plită se fierbe ceaiul.

Cum are și numele – vigoare – aș spune că te încarcă cu energie, fiindcă, de îndată ce sorb din el, degetele îmi alunecă imediat pe taste și textul se scrie aproape fără să respir. Dar e acolo și o familiaritate pe care pe care o regăsesc în aroma de scorțișoară și de cuișoare, în uleiul esențial de mandarine. Pe lângă acestea, ceaiul mai conține și flori de hibiscus, frunze de rooibos, măceșe, rizomi de ghimbir.

O să-mi las sufletul și simțurile gustative să se bucure de aroma dulceagă-acrișoară a acestui ceai, de persistența gustului, de amintirea timpului în serile de Crăciun. Îmi voi umple cana cu acest lichid și mă voi lăsa purtată de gustul măceșelor și a ghimbirului către tărâmuri nevăzute.

Așadar, mai aveți dubii? Nu știți cu ce să vă încălziți trupurile și inimile? Vreți să vă amintiți de copilărie și vreți să simțiți arome și miresme autentice românești, împletite cu cele mediteraneene și orientale? Ceaiurile Fares sunt răspunsul întrebărilor voastre. Plantele sunt bine alese, se intrepătrund și se amestecă într-un lichid cald și ademenitor.

În plus, să nu uităm de beneficiile numeroaselor plante pe care le conțin ceaiurile, atent selectate, menite să aducă prospețime, răsfăț și, nu în ultimul rând, un plus de sănătate!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.

124265690_1018458101909933_3279037802882756569_n
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.