Așteptare dezlănțuită în sufletele noastre

Câteodată, se dezlănțuie în noi o liniște de parcă ne aflăm într-o prelungă așteptare. Stăm înăuntrul inimilor noastre, în mijlocul lumii lor, așteptând lent, vibrant, cu trăirile și visurile flămânde. Unii își așteaptă iubiții sau iubitele scăldați în culoarea amintirii și a dorului. Pentru alții așteptarea e măcinată de frică, fiindcă niciodată, gândesc ei, așteptările lor nu s-au împlinit. Peste tot sunt oameni la ferestre, apucându-și speranța în mâini, privind spre un viitor în care vor ieși din casă și nu se vor mai îmbracă în spaime și în neliniști.

Așteptările din noi se prelungesc uneori la infinit, fără să aibă vreodată o formă, fără să se nască, fără să le pipăim iregularitățile și ondulațiile. Unii dintre noi așteaptă oameni, ființe care au plecat într-o lume din care nu mai trimit niciun semn și nicio scrisoare sau care există în același univers plătind tribut ca fiecare dintre noi, dar care nu mai respiră aceeași secundă adâncă gândindu-se la cei care îi așteaptă. Alții așteaptă ceva ce n-o să atingă niciodată, dar o să simtă, o să simtă atât de intens și poate de dureros, atât de cald și-atât de învăluitor.

Și totuși, când visurile se deghizează în stropi de ploaie, când lumea are în ea cuvintele cerului, devine o unică și veșnică așteptare pentru noi toți. Așteptarea din spatele ferestrelor noastre, așteptarea din picăturile care se scaldă și-alunecă încet și șoptit pe suprafața din sticlă. O așteptare care ne poartă pe toți către lumile dinăuntrul nostru. O așteptare care, în aceeași vreme în care ne ține captivi înăuntru, ne coase aripi și pentru lumile celorlalți din jurul nostru.

Și ploaia poartă în ea așteptarea noastră prelungă. Vindecă, rupe bucăți cicatrizate, limpezește și caută cu o minuțiozitate aproape tulburătoare ce am ascuns atât de mult timp de noi înșine. Și când se sfârșește și apare soarele, așteptarea rămâne în noi. Vom fi mereu oamenii care așteaptă. Dar ochii, ochii noștri se preschimbă mereu după ploi. Prind în ei câte o rază de soare și privesc dintr-odată de parcă lumea dinăuntru și dinafară li se pare mai ușor de înțeles.

Așteptare
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Verificați și în „spam” mailul de confirmare

Articole populare:

Articole asemănătoare:

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.